Harmadik interaktív vasútmodell kiállítás……

........avagy egy kiállítás az új generációkért

1198
Immáron III. alkalommal megszervezett kiállítás célja, hogy minél közelebb hozza a vasútmodellezők leendő új generációját – vagyis a gyerekeket – ehhez a csodálatos és egyedülálló hobbihoz, így ehhez igazodva – az általánosan bevett szokásokkal ellentétben – nálunk a gyerekek kipróbálhatják a vonatok nyújtotta játékélményt és bekapcsolódhatnak a kiállításon található terepasztalok, vonatok vezetésébe, irányításába is a legtöbb kiállítónál, sőt még a szerelvények összeállításában is segédkezhetnek.
A Szervezők – a legkisebbekre is gondolva – favonattal és LEGO vasúttal is készülnek, a nagyobbak pedig próbára tehetik ügyességüket makettezésben a végig jelenlévő Viessmann Modellgyártó Kft. jóvoltából, akik a standjukon az alkalomból igen jutányos árakon megvásárolható készletek helyszíni összerakásához helyet, eszközöket és szakmai segítséget is nyújtanak a kiállítás teljes időtartama alatt.
A rendezvényen az egészen apró N-s építési nagyságtól kezdve (méretarány – 1:160), a legkedveltebb TT (1:120) és H0 (1:87) méreteken át az LGB-s (1:22,5) kertivasútig számos méret képviselteti magát.
A kiállítók között – a számos magánszemély mellett – klubok, üzletek is képviseltetik magukat terepasztalokkal, így megjelenik az Eleven Világ Vasútmodellező Klub (akik kifejezetten gyerekszakkört üzemeltetnek a Móricz Zsigmond körtér tőszomszédságában), az Élő Mini-Világ Környezetvédelmi Alapítvány és a Happy Modell is.
A kiállítás nyitvatartási idejében a helyszínen 4 kereskedő is várja az érdeklődőket hatalmas árukészlettel, ahol ennek a szép hobbinak az elkezdéséhez szükséges valamennyi kiegészítőt beszerezhetik a látogatók. Többek között a Modellvasút-center, az Indóház és a Boltközpont.
A kiállításra 14 éves kor alatt a belépés díjtalan, 14 éves kor felett a belépődíj egységesen 1.000 Ft/fő.
Helyszín: Legenda Sörfőzde Center (H-1163 Budapest, Kövirózsa utca 8/C)
Nyitva tartás:
2023. április 29. (szombat) – 10:00-17:00
2023. április 30. (vasárnap) – 10:00-17:00
2023. május 1. (hétfő) – 10:00-16:00
A helyszín megközelíthető az Örs vezér teréről a Kerepesi úton közlekedő BKK járatokkal (H8/H9-s HÉV, valamint a 44, 45 és a 277-s autóbuszokkal), melyek mindegyikéről a Nagyicce megállónál kell leszállni!
Az autóval érkezőknek az ingyenes parkolás a helyszín előtt biztosított.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here